Alfist.nl. Alfa Romeo Mito

Navigatie menu


U bent nu > Home

Optional Sidebar Info

De website is nog volop in ontwikkeling.
Heeft u nog opmerkingen c.q. aanvullingen dan horen wij dat graag van u.
Neemt u dan a.u.b. contact met ons op via de contactknop

Bedrijf van de maand

Autobedrijf Wouters

To make a box like this, assign the "sidebardk" class.

You can do anything with a sidebar box. Insert images, ads or other web content.

Here's a text link.

Alfa Romeo Mito.

De Alfa Romeo MiTo is een compacte auto van het Italiaanse autohuis Alfa Romeo. De auto is sinds september 2008 op de Nederlandse markt. Alfa Romeo is in het marktsegment van de kleine auto niet actief geweest sinds het verdwijnen van de Alfasud. De Alfa MiTo is er in 18 uitvoeringen.

Specificaties

Elke Alfa MiTo beschikt over zeven airbags inclusief een knie-airbag, een zesversnellingsbak (behalve op de MiTo 1,3 Eco die heeft een vijfversnellingsbak en met 95g co2/km een BPM en wegenbelastingvrijstelling in Nederland), elektrisch bedienbare ramen, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, stuurbekrachtiging, toerenteller, in hoogte en axiaal verstelbaar stuur en in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. Daarnaast bevat de auto Anti-whiplash hoofdsteunen, gordelverklikkerlichten op alle gordels en gordelspanners op de voorstoelen. Qua veiligheid biedt de Alfa MiTo Vehicle Dynamic Control, Dynamic Steering Torque, ASR antislipregeling, ABS en Cornering Break Control.

De Alfa MiTo standaard is voorzien van het Alfa Romeo D.N.A. systeem, waarmee de bestuurder een aantal reacties van de auto zelf kan instellen afhankelijk van de omstandigheden.

De auto is een concurrent van de Mini Cooper S, Renault Clio RS, Volkswagen Polo GTI en de Audi A1. De auto wordt gebouwd op het onderstel van de Fiat Punto. Wel zal de auto een Alfa Romeo ophanging krijgen.

De naam

Op 14 februari 2008 werd de officiƫle naam van de auto bekend nadat namen als Furiosa en Junior ook rondschalkten. De naam verwijst naar de steden waar de ontwerpers hun inspiratie hebben opgedaan voor de auto; Milano en Torino. Maar de naam staat ook voor het Italiaanse Mythe, iets waar de producent hoopt dat deze auto de geschiedenis in zal gaan. Als laatste wordt de naam ook wel gezien als link naar de Mini als "Me-Too".

Alfa Romeo Mito Alfa Romeo Mito
   

 


Easyrider by Easyrider