Alfist.nl. De Alfa Romeo site voor een door alfa liefhebbers

Navigatie menu


U bent nu > Home

Optional Sidebar Info

De website is nog volop in ontwikkeling.
Heeft u nog opmerkingen c.q. aanvullingen dan horen wij dat graag van u.
Neemt u dan a.u.b. contact met ons op via de contactknop

Bedrijf van de maand

Autobedrijf Wouters

To make a box like this, assign the "sidebardk" class.

You can do anything with a sidebar box. Insert images, ads or other web content.

Here's a text link.

Alfa Romeo Alfa 6.

De Alfa Romeo Alfa 6 was een grote, luxueuze sedan van het Italiaanse automerk Alfa Romeo tussen 1979 en 1986. De belangrijkste nieuwigheid was de nieuwe V6 motor van Alfa Romeo, de eerste 6-cilinder sinds jaren van dit merk, wat meteen ook de naam van de Alfa 6 verklaart.

De Alfa 6 was gebaseerd op Alfetta: hij ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar heeft een langere wielbasis en kreeg een langere snuit en koffer. De motoren van de Alfetta waren niet voldoende voor een vlaggenschip en dus ontwikkelde Alfa Romeo een nieuwe V6 met 6 carburateurs. De cilinderinhoud kwam op 2492 cc te liggen en levert een maximaal vermogen van 158 pk. De gewichtsverdeling was voor de Alfa 6 minder belangrijk dan voor de sportieve Alfetta en de versnellingsbak en de koppeling werden terug voorin gemonteerd.

In 1983 kreeg de Alfa 6 zijn facelift. De ronde koplampen werden vervangen door rechthoekige, de grille en bumpers werden wat aangepast en men maakte meer gebruik van kunststof. De V6 werd ook vernieuwd en werd voorzien van een injectiesysteem. Tegelijk werd ook een kleinere variant van deze V6 beschikbaar met een cilinderinhoud van 1997 cc. Ook werd een 2494 cc turbodieselmotor ontwikkeld met een vermogen van 105 pk.

In 1983 stelde Bertone op de Autosalon van Genève de Delfino conceptwagen voor, een coupé op basis van de Alfa 6.

Alfa Romeo Alfa 6 Alfa Romeo Alfa 6
   

 


Easyrider by Easyrider