Alfist.nl. De Alfa Romeo site voor een door alfa liefhebbers

Navigatie menu


U bent nu > Home

Optional Sidebar Info

De website is nog volop in ontwikkeling.
Heeft u nog opmerkingen c.q. aanvullingen dan horen wij dat graag van u.
Neemt u dan a.u.b. contact met ons op via de contactknop

Bedrijf van de maand

Autobedrijf Wouters

To make a box like this, assign the "sidebardk" class.

You can do anything with a sidebar box. Insert images, ads or other web content.

Here's a text link.

Alfa Romeo 33 Stradale.

De Alfa Romeo 33 Stradale is een supersportwagen van het Italiaanse merk Alfa Romeo, gebouwd tussen 1967 en 1969. Slechts 18 exemplaren werden geproduceerd, inclusief 4 prototypes. Dat maakt van deze wagen een uitzonderlijk zeldzaam verzamelstuk dat tegenwoordig geschat wordt op ongeveer € 1.000.000.

33/2 Liter

Met als doel om een nieuwe competitieve GT racewagen te bouwen, richt Alfa Romeo op 5 maart 1963 Autodelta op. Onder de codenaam 105.33 ontwikkelde Alfa voor het eerst sinds 1940 een competitiewagen met achteraan gemonteerde motor. De wagen, uiteindelijk gewoon 33 gedoopt, kreeg een 2 L V8 motor die goed was voor 270 pk. Het vermogen werd via de achterwielen naar de weg gebracht en zorgde voor een topsnelheid van 298 km/u. Het chassis van de wagen bestond uit drie aluminium buizen, in H-vorm aan elkaar bevestigd. Op 12 maart 1967 debuteerde de 33 met een overwinning in de race van Fléron in België.

Stradale

In 1967 besloot Autodelta om op basis van de 33 competitiewagen een gewone straat versie te bouwen: de 33 Stradale. Franco Scaglione zorgde voor het ontwerp: een uitzonderlijk lage wagen die niet hoger kwam dan een meter en nog steeds als één van de mooiste ontwerpen ooit wordt beschouwd. De 33 Stradale kreeg een iets kortere wielbasis en de betrouwbaarheid van de motor werd verhoogd. Het maximaal vermogen kwam op 230 pk te liggen, maar door de aerodynamische body en het lage gewicht haalt hij nog altijd een topsnelheid van meer dan 260 km/u.

 

alfa Romeo 33 Stradale Alfa romeo 33 Stradale
   

 


Easyrider by Easyrider